PlotscastLive-24.jpg

Over Plotscast

Een wereld van woorden

onaf & rauw

ruimte

voor kunst & experiment

in vervoering

Plotscast is een podcast van bekende en aanstormende woordkunstenaars, muzikanten, filosofen, dichters, dromers

en ook-niet-weters. Zo plots als we in één klap al onze podia

kwijt waren en er een streep werd gezet door onze complete festival-zomer, zo spontaan hebben we een nieuw podium gecreëerd: Plotscast. Maar ook zonder virussen bestaat

Plotscast in de tussenruimte. We zijn live en in je oren,

om de wereld glans te geven.

Hugo de Haas van Dorsser, Aka Wordbites en host van Plotscast.

Samen met Yeppe startte hij Plostcast, om artiesten die hun podia kwijtraakten samen te brengen en iets nieuws te beginnen. 

Hugo is zelf woordmuzikant en heeft zichzelf in ontelbaar veel vormen gegoten. Je kunt hem kennen van Oerol, als programmeur bij Hongerige Wolf, te gast bij Radio 2 en heel veel Silent Disco's. 

Yeppe van Kesteren maakt van alle woorden een geheel en produceert Plotscast, waar hij als tovenaar nieuwe verbindingen maakt die je meenemen op reis. 

 

Hij startte Spot On Sound waarvoor hij prachtige podcasts maakt. Onder andere voor NRC en Mensen Zeggen Dingen en natuurlijk Plotscast!

Foto door Merel Hurkmans

Bieke Jongejan maakt en schrijft voor de website van Plotscast. Elke week gaat ze op zoek naar verhalen en zet de Plotscaster in het zonnetje.

Daarnaast is haar liefde voor het Nederlandse woord groot, ze is zangeres en schrijfster voor het Elekronische Pop-duo BIEK & LEN.

Sanne Clifford doet de social media van Plostcast. 

Daarnaast vertelt Sanne creatieve verhalen in woord, beeld en dans.

Ze is namelijk ook choreograaf, danser en docent vanuit haar eigen gezelschap Sanne Clifford & Co. Haar creaties zijn geïnspireerd door het dagelijks leven waarin het vinden en blootleggen van (dis)connecties een rode draad vormen. 

 

Plotscast wordt ondersteund door het Prins Bernhard Culuurfonds, de Gemeente Utrecht en Voor De Kunst.

  • Black SoundCloud Icon
  • Black Spotify Icon
  • Black Instagram Icon

In contact komen met ons?

Meedoen in een Plotscast aflevering, ongevraagd advies sturen of gewoon meer weten? We vinden alle vragen te gek, mail naar hugo@wordbites.nl.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

© 2021 van Plotscast