top of page
  • Foto van schrijverBieke Jongejan

Plotscast Live - In gesprek met Gino Bombrini en Loki Project

19 november werd Plotscast Live opgenomen in De Nijverheid. Met Saskia van Kampen, Gino Bombrini en Loki Project. Na de voorstelling sprak ik Gino Bombrini en Lieke Dijkstra (LOKI), over hoe zij elkaar leerden kennen en het najagen van dromen.


"Je zorgt ervoor dat mensen meer van elkaar gaan houden en er minder afgunst is."- Gino Bombrini

Lieke (Loki) jij hebt Gino meegenomen, hoe dat zo? Hoe zijn jullie samen tot dit geworden?

Gino: Dat vraag ik me ook echt af.


Lieke: Ik heb Gino voor het eerst gezien op een boot. Nee dat klopt niet, ik heb Gino voor het eerst eenzijdig ontmoet op een festival. Ik zag hem daar drummen en hoe hij trommelde maakte mij gewoon: ‘Wie is dat?’. De hele crowd kreeg hij mee. Toen hebben we elkaar later op een boot weer gezien. Nu zitten we in een Mandala. Dat is een groep mensen die samen komen.


Gino: Het is een sharing community. We delen onze welvaart, we delen onze dromen en we ondersteunen elkaars dromen. We nodigen mensen uit om te komen waarbij we echt voelen: Die willen een nieuwe aarde-mentaliteit neerzetten. Daar hebben we elkaar ontmoet.

Je zegt, we delen dromen. Steunen jullie elkaar in het bereiken van dromen?

Gino: Ja. We helpen elkaar scherp te houden. Vaak heb je een droom en denk je: ‘Ja dit wil ik wel maar het is misschien een beetje moeilijk.’ Het kost geld, maar het is wel echt wat je wil. Dat soort dingen zet je snel in de koelkast. Die koelkast, dat is wat er geopend is. Het wordt financieel gesteund door elkaar. Dus je zorgt samen dat je die dromen voor elkaar kunt waarmaken. Ook het mentale stuk. Je ontmoet elkaar elke week online en dan praat je over die droom. Je stelt elke keer weer op: O ja, ik ben met die droom bezig, dit is wat ik doe en al heb gedaan. Je kijkt naar de stappen die je al hebt gezet.

Dat netwerk wordt steeds groter omdat er steeds meer mensen meedoen. Het platform wordt groter en dus ook de connecties. Mensen weten wie wat voor elkaar kan doen. Een paar weken later zijn mensen al stappen verder met hun goals.

Superslim. Wat je creëert ook dat je meer los komt van hoe de wereld kan zijn. Alleen maar werken, slapen, werken en carrière.

Lieke: Het is ook bijna cruciaal om dat te doen. Er zijn altijd excuses en er is altijd de toekomst. Ik denk dat wij elkaar voornamelijk spiegelen in het jezelf saboteren. Je kunt tegen elkaar zeggen: ‘Hé, we zijn het nog steeds niet aan het doen.’ Je herinnert elkaar eraan: ‘Hé maar ik ben hier ook en ik wil dit ook.’ En dat je wil dat de ander zichzelf serieus neemt in zijn dromen.

Veel dromen hebben niet echt een plek binnen het systeem waarin we nu leven, alleen aan de zijkant.


Gino: Mensen met de grootste mond en de slechtste ideeën schreeuwen het hardst en die geloven het meest in zichzelf. En dat slaat zoveel goede dingen dood. Het is nu de tijd dat dat gaat veranderen. Er is nu nog heel veel tegenwerking: ‘Wat kun je verdienen met jouw droom, niks.’ Nee niks. Maar ik krijg wel heel veel mensen blij en ik krijg wel heel veel leven.

En je leeft dan naar je waarden.

Gino: Je zorgt ervoor dat mensen meer van elkaar gaan houden en er minder afgunst is. Je focust juist op de cohesie. Daar hebben we elkaar in ontmoet.


Saskia van kampen komt de artiestenruimte binnen en vraagt: ‘Waar hebben jullie elkaar ontmoet?’

Gino: In het midden van de mandala.


Saskia: In het midden van de mandala, wauw.

Gino: Wij waren de laatste twee over van een Zoommeeting op een avond. Dat weet ik nog goed.


Benieuwd naar wat Gino Bombrini en Loki tijdes deze Plotscast Live hebben gedaan? Luister dan nu aflevering #11 in jouw favoriete podcast-app!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page