top of page
  • Foto van schrijverPlotscast

Plotscast Live - Wat je nog niet hebt gehoord (22 oktober 2020)

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

22 Oktober werd de eerste Plotscast Live opgenomen in De Nijverheid in Utrecht. Inmiddels is aflevering #9 te beluisteren in jouw favoriete podcast-app. Benieuwd naar wat je nog niet hebt gehoord? Dat is hier te vinden!


Te gast waren Danique Carmen Kivit, Lucas Kloosterboer en Jack Julian. Hugo (aka Wordbites) interviewde en hen. Onvoorspelbaar, ontwapenend en vooral leuk!

Deze keer: Danique Carmen Kivit.


“Daar waar je ongemak voelt kun je groeien en nieuwe dingen ontdekken.”

Danique, wat is eigenlijk jouw lievelingsgroente?

Het eerste wat in mij opkwam was aubergine, maar dat komt misschien ook omdat ik nog bezig ben met uit te zoeken hoe ik het heel goed kan bewerken. Paprika is natuurlijk altijd een goede keuze.

Je hebt ook een onderzoek gedaan naar lelijkheid, wat waren daarin zoal jouw bevindingen?

Ik kwam erachter dat lelijkheid iets is wat je niet gewend bent. Mensen noemen vaak iets lelijk als ze het niet snappen of er ongemakkelijk van worden. Toen dacht ik: dat wil ik vaker gaan inzetten.

Ik ben gaan denken: wat vind ik zelf lelijk? Daar heb ik ook iets mee gemaakt. Daarmee wil ik mensen uit hun comfortzone trekken. Daar waar je ongemak voelt kun je groeien en nieuwe dingen ontdekken.

Ik vond zelf bijvoorbeeld Nike-Airmax vreselijk. Toen had ik ze gekocht en vond ik het de beste schoenen omdat ze zo lekker zitten.

Is jouw kijk op lelijkheid veranderd?

Ja ik denk het wel. Ik weet dat ik dingen minder lelijk ben gaan vinden omdat ik er meer voor open sta. Er zit een andere kant aan.

Ik had een heel moodbord gemaakt op Pinterest met -voor mij- lelijke dingen: hele lange nagels of heel veel foundation. Toen heb ik mij voor een optreden zelf zo dik opgemaakt om het te ervaren.

Hoe was dat?

Heel leuk! Ik zou het niet zo snel vaak doen maar het is ook leuk want je bent ineens iemand anders.


Danique Carmen Kivit is te horen in aflevering #9 van Plotscast. Vind Plotscast in jouw favoriete podcast-app.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page