top of page
  • Foto van schrijverBieke Jongejan

Plotscast Special - DWAAL//GRUIS

Bijgewerkt op: 17 nov. 2021

Het album DWAAL//GRUIS is uit! Een samenwerking tussen Plotscasters van het eerste uur Charlotte Beerda, Ard Zacht en onze eigen Wordbites. 21 November komt een Plotscast Special online. Maar wat is DWAAL//GRUIS? Hugo AKA Wordbites vertelt.


"Wat DWAAL//GRUIS is? Een full album op het snijvlak van spoken word en elektronica." -Wordbites
 

Van links naar rechts: Ard Zacht, Charlotte Beerda en Wordbites

Pakkend en poëtisch.

"De plaat gaat over breken en helen, over groeien en landen, over geboren worden en verder gaan. Fascinerend ook hoe zowel Charlotte als ik het over de verhouding kind/ouder hebben. Maar dan ieder vanuit ons eigen perspectief. Er komen meer onderwerpen op het album voorbij hoor, zoals je kwetsbaarheid als artiest en het unieke van “eerste keren” in je leven."


Intentie klopt

"Hoe ik naar onze samenwerking kijk? Super positief. Dat was –ie al vanaf onze eerste ontmoeting. Met Charlotte rond de Poëziebus en club Paradigm en met Ard op Landjuweel. En later in onze gezamenlijke optredens op Festival Hongerige Wolf.

Al zijn we verschillend; gevoelsmatig en qua intentie zitten we op dezelfde golflengte. En we houden alle-drie van friet!

Wat wél jammer is, dat we door Corona weinig studio-dagen samen hebben gehad. Mede daardoor staat er geen nummer op het album waarop de stemmen van Charlotte en mij door elkaar te horen zijn. Nou ja, wie weet op een volgende plaat."


Leren luisteren naar jezelf

"Wat de grootste uitdaging was bij het uitbrengen van deze plaat? (Lachend) Geduld.

Het maken van een full album is echt iets van de lange adem. Ik ben meer van de korte slag. Ik hou van momentum. Boem, actie, go. Dit vereist een heel andere spanningsboog zeg maar. Of meerdere spanningsbogen... Door die langere lijnen heb ik wel nog een keer heel goed naar mijn stemgeluid leren luisteren. Bij een van de eerdere takes vond ik die net wat strak. Net wat te weinig lucht. Terwijl ik die openheid juist heel belangrijk vind.

Goed door daar écht met aandacht voor te gaan zitten kom je dat soort dingen over jezelf tegen. Met het uiteindelijke geluid ben ik superblij. Door het waanzinnige werk van Ard en de geweldige mixing & mastering van Wessel Oltheten."

 

De Plotscast special rond DWAAL//GRUIS, die we samen met Marco Martens van Tekstuur hebben gemaakt, komt op 21 november online. Leuk feitje: Marco Martens is de host van deze special! Haal DWAAL//GRUIS in huis en vindt nog veel meer leuke feitjes, check www.dwaalgruis.nl of luister nu op jouw favo platform.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page